Êlih’te 'Jin Jiyan Azadî' felsefesi kazandı

DEM Parti’nin oyların yüzde 64.50’sini aldığı Êlih’te on binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen kutlamada konuşan Eşbaşkan Gülistan Sönük, “DAİŞ zihniyetine karşı “Jin Jiyan Azadî” felsefesi kazandı” dedi.

ÊLIH'TE KUTLAMALAR

Êlih’te yoğun bir katılımın olduğu seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarihi bir zafere imza attı. Kentte kurulan sandıklardan DEM Parti 122 bin (yüzde 64.50) oy alırken Hür Dava Partisi 29 bin 476 (yüzde 15.70), AKP ise 23 bin 356 (yüzde 12.44) oy aldı. 

 DEM Parti’nin seçim zaferi kutlamalarına on binlerce kişi katıldı.  4 Yol Kavşağı ile Batmanpark AVM önüne kadar oluşturulan konvoy ile insan seli oluşturuldu adeta.  Merkez Seçim Lokali’nin bulunduğu yerde toplanan on binlerce kişi, burada zafer halayına durdu.  Kutlamada, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî berxwedana zîndanan” sloganları atıldı. 

‘JIN JIYAN AZADÎ KAZANDI’

“Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde balkona çıkan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük’ün “Batman seninle gurur duyuyor” sloganı, alkış ve zılgıtlar ile karşılandı. Êlih halkının tarihinin direnişler ile dolu olduğunu kaydeden Sönük, “Bu halk bugün bir kez daha tarih yazdı” dedi.  Sönük, DAİŞ zihniyetine karşı “Jin Jiyan Azadî’ felsefesinin kazandığını belirterek kent halkının göstermiş olduğu direniş karşısında minnet ve saygıyla eğildiğini ifade etti. 

Kutlamalar, halaylar zılgıtlar ve sloganlarla devam ederken kent merkezinde uzun konvoylarla da halk gövde gösterisi yaptı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti.